Full aktivitet

april 2nd, 2017

Fåglarna är riktigt i gasen. De äter så det står härliga till och bjuder mig på underhållning som tack för maten. Roligast är kajorna, när de försöker komma på ett sätt att nå maten som är skyddad av en yttre bur. Man kan nästan se hur kugghjulen rör sig inne i huvudet på dem när de försöker komma på en lösning, men även om de är kloka, så kan de nog inte lösa det problemet. Det som ligger dem i fatet är att de saknar händer, det krävs helt enkelt en tvåhandsfattning för att få till det.

Burken på väggen däremot, kan både de och skatorna äta ur. Men nu har elaka jag börjat sätta på locket på kvällen. Då kommer de inte åt det tidigt på morgonen innan jag klivit ur sängen och kan skrämma iväg dem när det tar för stora bitar. Jag tycker faktiskt mycket om kråkfåglar, men när det gäller matningen, är det framför allt småfåglarna jag vill hjälpa.

CIMG3207

 

CIMG3210

 

CIMG3212

 

CIMG3218

 

CIMG3241

 

CIMG3246

3 Responses to “Full aktivitet”

 1. Cecilia skriver:

  Jo, nu går väl matningen in på slutspurt, tänker jag!
  Vid stugan har vi mest småfåglar, kråkor finns, korp och ormvråk också men de kommer förstås inte till fröautomaten. Nötskrika och hckspett är nog de största vi ser och så ekorre, då…

 2. Anette skriver:

  Det är lite lustigt, vi har mer fåglar nu än vi har haft på hela vintern. Och nu har även domherrarna kommit! Har för mig att de brukar vara framme mest när det är som kallast. Kajorna är hemska, de bygger bon i skorstenarna och du kan ju gissa hur det går när man eldar då…

 3. Anette skriver:

  Det som är så skoj häruppe i Norrland är att fåglarna är aktiva även nu då klockan närmar sig 18.00. Det märks att allt går åt rätt håll :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu