Vår i Vadstena

april 28th, 2017

Igår hade jag bilen på service och eftersom det inte går bussar hem till mig, tillbringade jag några timmar på stan.

Jag har vetat hela tiden att det finns en örtagård i närheten av blåkyrkan, men jag har inte hittat den. Inte så att jag har letat, men jag har ändå tänkt tanken att jag ju borde stöta på den någon gång. Men nu när jag strövade omkring i vårsolen, låg den plötsligt där.

CIMG3385

 

CIMG3382

 

CIMG3379

 

CIMG3390

CIMG3377

I närheten växer ett antal ståtliga hästkastanjer som precis håller på att veckla ut både blad och blommor.

CIMG3372

Sedan blev jag stående i solen med ryggen mot ett träd och tittade och lyssnade på råkorna som bor i träden utanför kyrkan.

Jag har alltid gillat kråkfåglar. Råkornas utseende har jag tyckt särskilt mycket om, det är lite speciellt. Men jag har aldrig sett några i verkliga livet förrän jag flyttade hit. Jag var upprymd en hel dag när jag fått syn på min första. Men jag talar lite tyst om min förkärlek till råkor, för de är inte populära i stan  och jag vill inte bli lynchad. ;-) Visst, jag kan förstå om man inte gillar att ha en koloni precis utanför sovrumsfönstret. Men annars är väl i ärlighetens namn vi människor betydligt bättre både på att slå oss samman i stora flockar, föra oväsen och skräpa ned, om man nu får vara lite självkritisk.

CIMG3396

 

Idag ska jag ta ett tag med dammsugaren och förbereda lite mat, för i kväll kommer Syster Yster hit och i morgon ska vi på konstrunda. Det ser jag fram emot.

 

2 Responses to “Vår i Vadstena”

  1. Cecilia skriver:

    Trevligt med örtagården och också med alla vårtecken!
    Jag vet inte om jag sett råkor…men jag gillar kajor. Just för att de är så skickliga flockflygare och för att de påminner om barndomens höstar. Men nu ska jag googla på råkor, så lär jag mig något även denna dag!

  2. Cecilia skriver:

    Det finns råkor i Falkenberg, har sett dem i rondellen i utkanten av stan!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu