Karbonz

juni 17th, 2017

När jag hade min kusin här för några veckor sedan, fick jag chansen att provsticka lite med KnitPro Karbonz med kolfiberspets som jag läst så mycket om. De var sköna att sticka med och jag blev bra sugen, men de kostar en slant och jag har alla storlekar av deras Symphonie Wood-spetsar, så därför slog jag det ur hågen.

Men nu bröt jag ju en spets i storlek 3 när jag stickade min första nätkasse. Den som det gick så på tok med. Så plötsligt hade  jag ju en anledning att köpa ett par. :-)

CIMG3592

 

När gårdagen så bjöd på regn och till och med lite åska i stället för det goda trädgårdsarbetarvädret jag ställt in mig på, lade jag upp till nästa kasse, för att få prova på riktigt. Och de är bra, det måste jag säga. Samtidigt gillar jag träspetsarna, jag skulle nog inte kunna utse någon av dem till en klar vinnare. Men just i de tunna storlekarna har ju trä nackdelen att lätt gå av om man beter sig dumt. Och det har jag gjort, inte bara den här gången. Man ska till exempel inte lägga dem i en mjuk säng och sedan sätta sig på dem. ;-) Och att hålla på och köpa nya stickor blir ju inte billigt i längden. Så det här känns som ett bra köp, samtidigt som jag kan vara nöjd med spetsarna jag redan har.

Kassen blev klar idag. Jag har gjort några små förändringar, stickat två varv mindre på slutet och gjort handtagen tio maskor längre för att de ska bli lättare att knyta.

CIMG3591

 

Den här ska jag inte ha själv, den ska få åka norrut till Anette, men först ska jag sticka en till.

 

2 Responses to “Karbonz”

  1. Anette skriver:

    Men ååååh så fin den blev! Du måste maila mig vad du vill ha betalt för dem :-)

  2. Cecilia skriver:

    Karbonz är fina. Jag kan tycka att det beror lite på garnet vilka stickor som är bäst, men trästickorna är alltid bra. Har varit på lite villovägar men har hittat tillbaka till mina symphoniestickor.
    Jag har bara fått till en kasse ännu men den funkade alldeles utmärkt i affären! Känns bra!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu