Före detta kirskålsodling

juni 18th, 2017

Det här var förut till övervägande del en kirskålsodling, med inslag av knölklocka. Nu har jag rensar och rensat och lagt ned en kant för att sätta stopp för gräsmattans invasion av rabatten. Kvar finns några rosor, smultron (som jag plockat en halv kaffekopp av och snart ska äta), samt lite små knölklocksplantor som jag tar mig an en annan gång. Myggen började bli lite för aggresiva.

CIMG3594

 

Sedan planterade jag små, små lavendelplantor som jag själv drivit upp.

Jag försökte plantera lavendel här tidigare, men den klarade inte vintern. När jag läste på lite förstod jag att olika sorters lavendel klarar kyla väldigt olika bra. Så då tog jag fröer från lavendel jag har på ett annat ställe och som bevisligen trivs bra här. Förhoppningsvis går det bättre den här gången, fast det är mindre sol i denna rabatten och tyngre jord. Om inte, har det i alla fall varken kostat mig pengar eller arbete, utan bara lite tålamod.

CIMG3596

One Response to “Före detta kirskålsodling”

  1. Anette skriver:

    Lavendel låter spännande. Visst doftar den fantastiskt! Kirskål ser jag att det är så många som skriver om. Antingen finns det inte häruppe eller åxå är jag lyckligt ovetande om att den finns :-) .

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu