Idag skördade jag årets första rödbeta och majrova och åt tillsammans med diverse gröna blad och en fläskkotlett. Och en klick smör, så klart. Och sedan gick jag ut och skördade en näve smultron och några jordgubbar och gjorde en gräddbakelse till kaffet på maten.
Det är första gången jag har sått avlånga rödbetor, men det ska jag fortsätta med. Lättare att hålla i när man skalar, blir fortare genomkokt och far inte omkring på tallriken när man skär den.
Så gott det ser ut! Vi kan än så länge inte skilja våra rödbetor från ogräset under fiberduken… Men vi håller hoppet uppe att de finns där någonstans . Det är ju så att när allt är uppätet nere hos dig börjar vi skörda. Hihi! Den som väntar på nåt gott, men oj vad vi väntar.
Helt enig.
Jag som just bestämt att aldrig mer så varken rödbetor eller morötter och så lockar du med sådan härlig middag… Nåja, vi får väl se, de får väl få en kanna vatten i alla fall.
Efterrätten såg också fin ut, smultronen är inte riktigt klara här ännu.