Krolliljor och vitmåra

juni 29th, 2017

På den där delen av gräsmattan jag inte klipper, fanns det från början en ensam krollilja. Nu har jag två som är gamla nog att blomma och ett antal små som behöver ett par år ytterligare på sig. Och runt omkring växer det mängder av vitmåra. Den fanns här inte alls för två år sedan.

CIMG3650

Måran tillhör mina favoritblommor. Vitmåran är vackrast, men gulmåran doftar bäst. Jag försökte så lite sådan för några somrar sedan, men den blev rätt ynklig och överlevde inte. Jag gissar att den vill ha lite magrare jord, för det fanns gott om den hos mina morföräldrar, som i princip bodde på ett sandtag.

3 Responses to “Krolliljor och vitmåra”

  1. Anette skriver:

    Så vackert!

  2. Cecilia skriver:

    Krolliljor var nytt för mig men håller helt med om om måra! Har en dusk gulmåra som jag bevakar noga i skogen. Och vitmåra i symbios med min syrén så det ser ut som om den blommar!

  3. Fale Artut skriver:

    Vackert! Lila krolliljor har vi flyttat med oss så att det finns där vi är. De är också favoriter! När hjärtat är stort ryms det många favoriter!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu