Marknadsdag

juli 1st, 2017

Första lördagen i juli betyder Heda gammeldags marknad. I år var bästa året vädermässigt sedan jag hittade dit först gången, halvklart och gissningsvis 18 till 20 grader. Några år har det varit så varmt att jag flytt in i kyrkan en stund för att stå ut och förra året stod regnet som spön i backen och det var kallt och ruggigt.

Min gamla ”kompis” A-Forden var på plats. Jag tycker att den är så fin. I år var motorhuven öppen och nu funderar jag på om det inte är en sådan bil jag ska köpa nästa gång. ;-) Det ser oerhört enkelt och okomplicerat ut jämfört med dagens motorer.

CIMG3706

 

CIMG3702

 

Årets största behållning var en familj som tagit uppmaningen att gärna klä sig som vid förra sekelskiftet ad notam. Jag har som princip att undvika att lägga ut kort på människor på bloggen. Men just i det här fallet och med bilder tagna bakifrån tycker jag att det känns okej. Jag tänkte direkt på Madicken och hennes familj när jag fick syn på dem. Åhh, att få gå klädd så där! Klädmässigt är jag född i fel tid, det är bara att konstatera.

CIMG3707

 

CIMG3708

 

Jag köpte ett par skärbrädor, en ostkaka och – viktigast av allt –  en burk kådsalva. Det är suveränt mot självsprickor och jag får lite lätt panik när det börjar ta slut utan att jag har en ny burk på lager att ta till.

2 Responses to “Marknadsdag”

  1. Anette skriver:

    Jag tror att du skulle passa superbra i den bilen! Och vilka häftiga kläder det har funnits förr. Hade gärna åxå levt på den tiden.

  2. Cecilia skriver:

    Rolig marknad! Tror nog att det finns fördelar med en sådan enkel och robust motor, slå till om du får chansen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu