Bokbeslut

juli 6th, 2017

Mamma och pappa har ett par bokhyllor i teak som jag alltid har tyckt så mycket om. När de med tiden köpte ett vitrinskåp till vardagsrummet, fick hyllorna sin plats i källaren och nu ska de få flytta hem till mig.

Det enda abret är att de inte rymmer lika många böcker som mina Billy-bokhyllor.

CIMG3713

 

Så nu måste jag göra en rätt radikal utrensning och hyllorna behöver vara tömda på lördag vid middagstid. På ett sätt är det skönt att minska lite på bokbeståndet, men det är samtidigt väldigt svårt. Jag har alltid varit en omläsare och de flesta av mina böcker har jag antingen läst flera gånger, så att jag har en relation till dem, eller är det sådana jag skulle vilja läsa igen. Och så är det en försvarlig mängd lexikon, böcker om djur och natur och annat av ett mer praktiskt slag. De där blå böckerna nere till vänster till exempel är nationalencyklopedin och den gör jag mig inte av med.

Det som ändå gör det lite lättare är att mina problem med koncentrationen gör att jag har svårt att läsa nu för tiden och mest lyssnar på tal- och ljudböcker. Så rent logiskt inser jag att det kommer att bli mer omlyssning än omläsning i framtiden. Men svåra beslut är det!

2 Responses to “Bokbeslut”

  1. Cecilia skriver:

    Det där kunde varit jag som skrivit! ( Förutom hyllbytet, vi har ärvt min farbrors gråbetsade trähyllor.) När vi flyttade till pyttelägenheten fick vi inte plats med så många hyllor och då åkte Billyhyllorna ut och vi behöll enbart de grå. NE och älsklingsböcker fick bli kvar. I sanningens namn, det var jobbigt men jag har inte saknat dem jag slängde. Kanske lite känslan av att ha så många…
    Pga tinnitus håller jag på att lära mig läsa böcker igen, går ut försiktigt med lättläst strunt!

  2. Fale Artut skriver:

    Ja, men precis, jag har inte saknat något av det utrensade! Kanske är bra för hjärnan och kroppen att fokusera på det som är viktigt! Men så fina hyllor du har, fantastiska!!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu