Pjuh!

juli 10th, 2017

Det har varit några intensiva bokrensardagar, men nu är det nästan klart. Det jag har kvar är en del böcker i det riktigt lilla formatet som jag vill behålla, men som inte alls passar här. I gamla bokhyllan hade jag gjort ett riktigt lågt hyllplan till dem, men nu får jag hitta en annan lösning. Jag tror att jag helt enkelt lägger dem i en låda tills vidare.

Jag trodde att jag skulle behöva göra mig av med en av CD-pelarna, eftersom nya hyllan är bredare, men det visade sig att det gick att vrida den. Så bra, då slapp jag rensa ut filmer och skivor.

Det här blev så mycket snyggare! Och så mycket mer praktiskt. Jag hade glömt bort det, men en av de saker jag gillade med den här hyllan är att man kan sitta på den om man bara vill bläddra lite i en bok.

CIMG3714

 

En sak jag reflekterat över när jag rensat, är hur samhället förändrats de sista decennierna. Det fanns många böcker av fakta-typ som jag nog inte klarat av att göra mig av med för tjugo år sedan för att de var min enda chans att på ett något så när smidigt sätt ta reda på saker, eller påminna mig om sådan jag vetat, men glömt. Nu finns allt på nätet. Det är en annan värld!

(Ja, och nu ska jag ”bara” göra mig av med alla de utrensade böckerna. Det är en försvarlig mängd. Kanske att jag skulle räkna dem…)

(Tillägg en timma senare: nu har jag räknat och det landade på 196 böcker.)

 

One Response to “Pjuh!”

  1. Anette skriver:

    Jag lever med en som har ett antal uppslagsverk och faktaböcker. Jag försöker smyga bort några då och då för att få plats med mina ☺. Vilken fin hylla! Och 196 böcker! Jösses!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu