Ny arbetskamrat

juli 16th, 2017

Jag har haft lite gräsklipparproblem i år. Handjagaren som förre ägaren lämnade efter sig har varit bra, men nu är den inte skarp längre, utan har mer slitit än klippt av gräset. Jag googlade lite och fick klart för mig att den här typen av klippare är självslipande genom att skären snuddar vid en metallkant när man klipper. Men inställningen kan bli fel och då funkar inte slipningen längre.

Jag trodde att jag skulle kunna hitta en manual på nätet för att få veta hur man fixar det, men det lyckades inte. Modellen är väl helt enkelt för gammal.

Jag nämnde för pappa att jag nog måste investera i en ny klippare, men då sa han att han hade sin gamla handjagare kvar någonstans och nu har den fått flytta hit till mig.

Den är inte vacker, men rackarns vad den klipper! Och så är det kul att ha klipparen som jag så väl minns från min barndom. :-)

CIMG3739

 

CIMG3741

One Response to “Ny arbetskamrat”

  1. Anette skriver:

    En sådan hade vi när jag växte upp hos farfar och farmor! Det sitter i långtidsminnet precis hur den lät när han klippte. Härligt att se att de fortfarande används.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu