Förvandling

augusti 4th, 2017

Minns ni odlingslimpan jag gjorde för att plantera squash på? Så här såg den ut när den precis var färdig:

CIMG3564

 

Två månader senare:

CIMG3803

För första gången odlar jag vintersquash. Jag hade ingen aning om att den drar iväg med så långa rankor. Jag får titta över dem dagligen och styra dem åt lämpligt håll. En av dem höll på att klättra upp i komposten och så kan jag ju inte ha det.

CIMG3828

 

Vintesquashens frukter är runda och gula, det visste jag om.

CIMG3824

 

Men sommarsquashen blev en överraskning. Jag hade beställt en avlång, ganska slank sort men när de första frukterna dök upp, såg de ut så här.

CIMG3806

Jag antar att fröfirman lyckats lägga fröerna i fel påse, inte alldeles konstigt att det kan hända. De är både goda och vackra, men jag ville ha långsmala för att de är lättare att hantera vid torkning. Nåja, någon katastrof är det ju inte och lite kul med en överraskning på sätt och vis.

2 Responses to “Förvandling”

  1. Fale Artut skriver:

    Det är härligt med växtkraft, och du styr den med bravur. Fint att ha ett lager när det blir vinter!

  2. Cecilia skriver:

    Limpan blev ju en fantastisk succé, ser härligt ut!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu