En nätkasse till

augusti 17th, 2017

Jag tänkte att jag skulle prova att torka lök i en nätkasse i år. Så lämpligt då att jag hittade ett nytt mönster. Det är ju alltid kul att testa nya varianter.

Den här gick snabbare att sticka och den var rolig på det sättet att man på ett varv fick släppa varannan maska och låta dem löpa ned till ett omslag rätt många varv tidigare. Det var jättekul att ta tag i kanten och dra och se (och höra) hur påsen plötsligt blev dubbelt så stor.

Naturligtvis gjorde jag inte riktigt som det stod. Tunnare garn, grövre och kortare rundsticka och min egen variant på magic loop. Den kom jag på själv innan jag hade hört talas om den etablerade varianten och jag tycker att den är smidigare.

Jag brukar torka löken på brickor, som tar massor med plats och som jag måste se till att flytta in om det blir ruskväder. Nu kan jag hänga dem skyddat och bra under tak. Och jorden kan man bara skaka ut när den torkat. Jag provar med några lökar för att se om det blir tillräckligt luftigt fast de ligger lite mot varandra. Fungerar det bra, får jag sticka fler kassar nästa år.

CIMG3976

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu