De senaste dagarna i trädgården

augusti 18th, 2017

Nu har jag slutskördat lök och ärtor och sått gröngödslingsväxter i bäddarna. Det ser lite tomt ut.

CIMG3979

Jag kom på den briljanta idén att lägga löken på de båda myggnäten som jag ändå aldrig använder. Det blev en bra skörd.

CIMG3978

Paprikor, tomater och auberginer har jag beskurit rätt kraftigt. Dels har jag minskat bladmassan, så att solen ska komma åt att lysa på frukterna, dels har jag klippt bort alla blommor. De som ännu inte har börjat utvecklas till frukter, lär inte hinna bli klara. Bättre då att plantorna får lägga sin energi på de frukter som är på gång.

CIMG3980

Jag sådde minimeloner som jag inte provat förut. Nu börjar de bli klara. De är väldigt vackra och smaken påminner om gurka. Jättefina att lägga i salladen, men också goda att bara ta och knapra på.

CIMG3977

 

One Response to “De senaste dagarna i trädgården”

  1. Cecilia skriver:

    Minimelonerna var ju för gulliga! Utmärkt nät för löken, fiffig idé!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu