Saftdoftande tröja

september 10th, 2017

Jag har en vit topp, som jag inte har varit så förtjust i. Det är inget fel på modellen, men vitt är inte min färg. Jag stickade den till ett tillfälle då jag var anmodad att ha just vit tröja, men sedan har jag inte använt den så mycket. Därför bestämde jag mig för att göra ett lite större färgningstest.

Så, ned med tröjan i ett bad med fläderbär. Ja, jag började med att beta med tannin och alun, eftersom det handlar om bomullsgarn. Först såg färgen väldigt ljusrosa och mesig ut, men när den fått ligga något dygn blev det faktiskt riktigt bra. En viss ojämnhet kan skönjas, men det tycker jag inte gör så mycket. Och så luktar det lite saft, men det ska nog gå över efter en ordentlig tvätt. Än så länge har jag bara sköljt ur den lite lätt, så att färgen ska sätta sig ordentligt.

Jag misstänker att färgen inte är så där jättebeständig, men det spelar ju faktiskt inte någon större roll. Jag kan ju färga om den en gång om året om jag vill det.

CIMG4073

 

CIMG4076

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu