Hårt och mjukt

september 13th, 2017

Just nu är det en blandning av hårt och mjukt i mitt hantverksliv.

Det hårda handlar om trä. Mamma och pappa har varit här ett par dagar och hjälpt mig. I garaget ligger en brädhög som ska bli till nytt i trädgården. Den har vi börjat såga och olja. Och så har pappa fixat en ny beklädnad på förrådsdörren. Fast den är inte riktig klar än, kanske kommer det ett kort lite senare.

CIMG4077

 

Det mjuka handlar om färgning, de sista småhärvorna är klara. Det är fasligt svårt att få fram de rätta färgerna, men det här är bra nära. Fast det gula är inte så där flammigt på riktigt, utan håller den starkaste färgen, men i en något varmare ton. Från vänster till höger är det färgat med gullris, gult lökskal och rött lökskal+alun.

CIMG4080

 

Tidigare färgade jag med rött lökskal, men utan alun och så här stor blev skillnaden. Det är verkligen spännande att se vad olika betmedel kan göra med själva färgen.

CIMG4082

 

Nu ska garnet nystas, sedan kan jag börja sticka sockor. Längtar!

5 Responses to “Hårt och mjukt”

 1. Fale Artut skriver:

  Det ser väldigt lockande ut, alltihopa!

 2. Ann-Sofie skriver:

  Du skojar. Har du fått de fina färgerna med lökskal? Wow!

  • KataM skriver:

   Ja, faktiskt. Fast då ska det sägas att eftersom härvorna är så små, har jag kunnat ha en väldigt hög koncentration på färgbadet. En halv liter vatten och två rejäla nävar skal tog jag.

   (Försöker förresten kommentera på din blogg ibland, men det fungerar inte. Ibland är tekniken bra konstig.)

 3. Ann-Sofie skriver:

  Det är konstigt det där med min blogg. Jag tittar över inställningarna nu och ser om jag kan ändra på något. Så vitt jag vet har jag inte svartlistat dig. :-)

 4. Ann-Sofie skriver:

  ¨Ser förresten fram emot att se sockorna av ditt egenlökskalsfärgade garn.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu