Trädgårdsdag

oktober 3rd, 2017

Idag har det varit riktigt skönt trädgårdsväder, så jag har passat på att få lite gjort.

I växthuset slutskördade jag tomaterna, så nu är det bara några paprikaplantor kvar. På växthusgolvets täckbark hittade jag en objuden tomatmumsande gäst. Den där tomaten blev hans sista måltid, så jag hoppas den var god.

CIMG4131

 

Det blev en lång paus med den blivande ängen när först en ond rygg och sedan staketrabatten kom i vägen. Men nu har jag grävt ned en rotspärr i form av en gammal plastmatta runtom den rensade plätten och sått ängsfröer. Rotspärren blev inte så djup som jag tänkt, för det var så fruktansvärt med sten när jag kom ner en bit i backen, men jag hoppas det ska funka i alla fall.

Fröerna köpte jag i en webbutik som säljer svenska ängsfröer. Jag valde två blandningar, och sådde av båda. Eftersom plätten är så liten, blev de fröer över och jag har fått idé om ännu ett ställe att försöka på. På gräsmattan utanför köksfönstret måste jorden vara bra mycket magrare, för där är gräset glest och en blomma jag inte kan namnet på, men som jag spontant förknippar med sämre näringsförhållanden har tagit över. Så det får nog bli en liten äng till. Det kan ju vara bra att testa på ett par ställen, så ökar chansen att lyckas.

CIMG4130

 

CIMG4124

 

Ja, så kunde jag ju inte låta bli att plantera lite mer i staketrabatten. Igår åkte jag iväg till plantskolan i Hästholmen för att köpa jord och eftersom de hade rea på växter så…

Lite höstblommor köpte jag, och en buxbom och en benved för att ha något vintergrönt. Jag känner till problemet med den där svampen som ger sig på buxbom, men den var så billig att det kan vara värt ett försök. Några lökar fick också följa med hem. Och idag har jag slaktat en ampel som hängt i ett träd. I den fanns två murgrönor, som jag tänker kan få klättra på staketet. Så nu ser det ut så här:

CIMG4127

 

CIMG4129

 

Det är bara en tillfällig lösning, för att få lite höstfägring i en del av rabatten och därför är det lite glest. Hur det blir till sommaren har jag ingen aning om just nu.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu