Tomatdesperation

oktober 6th, 2017

Nu har jag slutskördat tomaterna, tack och lov. För nu börjar det bli så fullt i frysen att jag nästan får knö in sakerna med skohorn och burkarna för torkade grönsaker är slut. Och platsen att förvara de fyllda burkarna på också, för den delen. Så jag bestämde mig för att det var dags att prova på att göra egen tomatpuré, för att i alla fall reducera mängden vatten innan de ska in i frysen.

Jag hittade ett recept här, som jag för en gångs skull följde till punkt och pricka. Ja, förutom då att jag körde purén i mixern mot slutet för att få den ännu slätare.

Och så tyckte jag att det var synd att bara hälla ut den avsilade saften. Så den reducerade jag till ungefär hälften och kryddade med salt, svartpeppar och örtkryddor. Sedan hällde jag upp den i ett par kannor som jag ställde i kylen. Den kan funka som soppbas, men är också väldigt god att dricka bara som den är. Jag tog ett glas som middagstillbehör. Den bör klara sig en vecka, så jag får väl ha tomattema på min meny de närmsta dagarna. Eventuellt fryser jag in någon slatt.

 

CIMG4133

 

CIMG4134

 

CIMG4135

 

CIMG4138

 

CIMG4139

 

 

2 Responses to “Tomatdesperation”

  1. Fale Artut skriver:

    ja, det blir väldigt intensivt med skör på hösten! Men det är roligt att finna under den mörka årstiden. Roligt att läsa om flera användningsområden!

  2. Anette skriver:

    Du är så himla duktig att ta tillvara och göra saker av dina skördar. Här äter vi mest färskt och ger bort. Och tomaterna fick mögel och hann inte alls mogna som jag hade önskat. Ganska många fick vi och goda var dom. Men mängder som aldrig mognat trots att jag tog in dem.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu