I-kragen-tagen

oktober 18th, 2017

Idag tog jag mig äntligen i kragen och åkte till Motala. Tiden då jag faktiskt kunde åka och shoppa för nöjes skull är för länge sedan förbi. Att handla i Vadstena går ju an. Där är litet och lugnt, där finns det mesta jag behöver utan att utbudet är överväldigande. Den stora livsmedelsbutiken där jag var stamkund tidigare har jag visserligen övergett, sedan de byggde ut. Nu är varuutbudet alldeles för överväldigande och till råga på allt har de börjat spela musik och då funkar det inte för mig, på grund av mina koncentrationssvårigheter. Så dit åker jag bara de få gånger Konsum inte kan förse mig med det jag vill ha. Men gladast och lyckligast är jag när jag kan hålla mig ifrån affärer, undantaget second-handaffärer och hantverksbutiker, dem gillar jag fortfarande.

Men några gånger om året behöver jag ändå ta en tur till Motala, som på hösten när det är dags att köpa fågelmat.

Jag har varit på väg i tre-fyra veckor, men skjutit upp det gång på gång. Men i går kväll bestämde jag mig för en strategi som faktiskt fungerade. Jag åkte bort till klostret för att gå i mässan och när jag sedan begav mig hemåt igen, lät jag bara bli att svänga in till mig och då var jag fiffigt nog automatiskt på väg mot Motala. ;-)

När jag kom fram insåg jag att jag väntat för länge. Nu befinner vi oss i andra halvan i oktober, så gissa vad man såg i varenda affär! Adventsstjärnor, adventljusstakar, pepparkakor, julgransdekorationer, julkort, julmust, julgranar, julklappspapper, julgodis och allt annat man kan tänka sig som börjar på ”jul”. Jag fattar inte varför jag aldrig lär mig!

Nåja, nu är det gjort och nu börjar årets affärsbojkott. Den pågår fram till första advent och innebär att jag bar går in i affärer när jag absolut måste och då handlar så snabbt och effektivt jag kan, för att i möjligaste mån slippa se det juliga i förtid. Det är min egen privata protest mot ta-ut-i-förskott-sjukan. Jajamän, jag har mina principer!

Fågelmaten köper jag på Granngården, men det blev besök i några andra affärer i närheten också. Bland annat behövde jag en ny saltkvarn, för den gamla har gått sönder i mekanismen. Jag hittade två och köpte båda, eftersom de inte gick att testa. Den lilla funkar, men går inte att ställa in grovleken på och det var just det som gick sönder på den jag hade. Men den stora verkar väldigt bra och snygg är den också. Båda är i glas – det gillar jag. Så hittade jag en påse dvärgtulpaner som var så söta, så jag kunde inte låta bli. Och lite annat smått och gott. Så nu när det är gjort, är jag ändå nöjd och belåten.

CIMG4160

 

 

 

6 Responses to “I-kragen-tagen”

 1. Fale Artut skriver:

  i morse talade de om Lussekatter på lokalradion. Längta är viktigt. Då sätter man större värde på saker, och det blir Extra. Så bra att du är nöjd ändå!!

 2. Ann-Sofie skriver:

  Suck, julpynt!
  Känner inte alls för detta. Har du dragits med koncentrationsgrejen länge? Jag funderar på om det blir bättre med tiden eller hur du upplever det? Kan själv undra med tanke på hur länge jag tragglat detta fenomen.

  • KataM skriver:

   Jag har försökt svara dig via mejl, men din adress fungerar inte. Hur som helst är det korta svaret att det handlar om kvardröjande symtom efter att jag gick in i väggen för femton år sedan. Fast det var ju mycket värre då i början, så visst har det blivit bättre.

 3. Anette skriver:

  Neeeeej, inte nåt med förstavelsen jul i oktober!!! Det borde vara strikt förbjudet! Vi har mycket gemensamt. Dundrade in i väggen för 17 år sedan och dras fortfarande med många sviter. Koncentration, ljudkänslighet teflonminne m.m. Jag tror att det blir en permanent skada, även om symtomen inte är lika hemska som de första åren.

 4. gunvor skriver:

  Hörde på radion i dag på morgonen om något ställe där de börjat sälja semlor. Nu är tiden helt ur led.

 5. Cecilia skriver:

  Jag går väldigt lite i affärer, det är skönt. Och stora affärer…min ica maxi har halloween grejorna och juljoxet, sida vid sida…Ändå blir jag lite störd när jag är hos mamma och ska köpa mat i den lilla affären på plats och de inte har det jag tänkt att köpa även om de inte fått ut julgrejorna än.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu