Jag har aldrig påstått att jag är fullt normal ;-)

oktober 24th, 2017

Idag har jag varit lite extra tacksam för min innergård, där ingen kan se vad jag håller på med, utom närmsta grannarna om de riktigt trycker näsan mot balkongfönstret. Och det tror jag inte att de håller på med särskilt mycket.

Jag har nämligen idkat friluftsliv på terrassen, kokat te och stekt stekpannebröd på Trangiakök. Sådant som normala människor gör ute i skogen eller så.

CIMG4174

 

CIMG4179

 

Fast förklaringen till mitt udda beteende är inte så konstigt egentligen. Jag har tänkt i flera år att jag borde ha ett spritkök, för går strömmen är jag helt utan matlagningsmöjligheter. För att inte tala om det där med att kunna koka kaffe. Så nu har jag införskaffat ett litet enkelt, billigt ett, som duger bra för ändamålet. Det har stått ett tag, jag har alltid varit lite larvig när det gäller den här typen av eldande. Avskydde bunsenbrännarna på kemin, en smått jobbig halv-fobi att ha när man går natur. Men nu sa jag åt mig själv att sluta dumma mig och så gjorde jag det. Teet blev varmt och brödet gott och inget brann upp eller exploderade. ;-)

Men innan dess, på förmiddagen, åkte jag till Ödeshög i ett annat eldrelaterat ärende. Jag har ju så mycket kvistar som ligger i högar på flera ställen i trädgården. Jag brukar klippa ner dem i säckar och slänga i soporna, ett trist jobb som jag aldrig blir färdig med. Träden och buskarna envisas ju med att växa hela tiden, och så måste jag klippa igen.

Men så kom jag på att jag faktiskt kunde köpa en eldkorg och bränna dem i stället, den sortens eldande är bara roligt. Så jag for till Skattegårdens Handelshus, där de har ungefär allt som finns, både nytt och second hand. Och visst, jag hittade en eldkorg för några hundralappar. Så när jag invigt spritköket, gick jag över till kvisteldning och det fungerade bra.

CIMG4183

 

Jag hittade en stol också för 75 kronor på loppisavdelningen, så nu har jag snart ersatt alla mina gamla knarriga stolar med nyare och bättre.

CIMG4176

 

Nu ska jag ta mig en dusch, för hu vad jag luktar rök!

4 Responses to “Jag har aldrig påstått att jag är fullt normal ;-)”

 1. Cecilia skriver:

  Jo, det var nog bra att du invigde trangiaköket i avskildhet! :-)
  Vi har förberett oss också, det görs ju reklam för att man helst ska kunna reda sig 72 timmar. Inga problem alls i stugan, lite klurigare i stan.
  Elda är roligt och bra, askan kan du gödsla med om jag fattat rätt!

 2. gunvor skriver:

  Det blir vår och sommar snart ska du se! Då kan vi grilla korv ute hos dej. Oj, vad jag blev sugen.

 3. Fale Artut skriver:

  Det är inget att sträva efter att vara fullt normal……. Vem avgör det förresten?
  Det ser väldigt klokt, oväntat och trevligt ut!!

 4. Anette skriver:

  Nej, normalitet kan andra ägna sig åt! Fler borde ägna sig åt uteliv med spritkök och eldkorgar.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu