Den lilla pyromanen

november 4th, 2017

Idag har det varit underbart trädgårdsväder. Visserligen mulet, men tio plusgrader och vindstilla. Så jag har varit ute i trädgården mellan nio och fyra och njutit av att det känts mer som september än som november.

Jag började med att elda kvistar. Jag är så glad över eldkorgen, för det är så mycket enklare och roligare att göra sig av med riset på det sättet, än att klippa ner det och lägga det i sopsäckar.

CIMG4192

När jag eldat färdigt för den här gången, tömde jag några rotfyllda krukor, räfsade löv och styrde med lite annat smått och gott.

CIMG4193

Jag hoppas att det varma vädret fortsätter några dagar. Det vore så skönt att verkligen få avsluta trädgårdssäsongen utan allt för kyligt väder, för lite vattenblaskande återstår ännu.

2 Responses to “Den lilla pyromanen”

  1. Cecilia skriver:

    Eldkorgen är ju helt perfekt! Och det är roligt att elda, det är nu urtidsmänniskan i oss alla.
    Maken och jag har varit i stugan några dagar, han har eldat efter röjningen och jag har gjort ved och avvecklat odlingar av olika slag, härligt väder!

  2. Cecilia skriver:

    Jo, kungsfågeln. När vi var i stugan någon av de allra första gångerna satt det en i granen utanför köksfönstret. Det var den första jag sett och kollegan biologiläraren sa att de är skygga men de finns i massor och så visslade han ett svirrande ljud som jag kände väl igen. De finns där men detta var nummer två som jag fick se. Så söt!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu