Om morgonrockar

december 4th, 2017

Min morgonrock i blå plysch fick jag i julklapp av mamma och pappa 1981. Den är alltså 36 år, så när som på tre veckor – inte konstigt att luggen är borta på stora delar och att dragkedjan är trasig.

CIMG4268

Jag har älskat den, mjuk och skön och sååå snygg i modellen. Så jag har tänkt mig att jag skulle sprätta itu den och försöka göra en kopia.

Utan resultat har jag letat lämpligt tyg till rimligt pris. Men så hittade jag ett på Tradera som verkade kunna vara något. Jag lade ett bud och fick det för 144 kronor inklusive porte. Enligt annonsen skulle det vara tre meter, men när jag kontrollmätte var det faktiskt tre och en halv. Och kvaliteten var precis vad jag hoppades.

CIMG4263

 

Det enda kruxet är att det inte är enfärgat, som jag helst hade velat. Så därför kommer jag att sy en enklare modell, utan besparing och rynkor, jag tror att det blir enklare att få mönsterpassningen snygg då. Tror att det får bli en anpassad variant av mönstret jag använde till badrocken. Men jag tror att jag kanske funderar vidare över julen, så att jag är riktigt säker innan jag sätter saxen i tyget.

5 Responses to “Om morgonrockar”

 1. Fale Artut skriver:

  Jag har en gammal morgonrock som dotra har haft, och den är på tok för liten på alla ledder! Kul att läsa om dina tankar, jag tror att det blir bra!!

 2. Cecilia skriver:

  Trevligt projekt att klura på! För min del kommer jag aldrig längre än så men har ju snart en eller två nya rockar!

 3. Fale Artut skriver:

  Var har du hittat gjutformar till dina fina ljus?

 4. Anette Jansson skriver:

  Jadu det var bättre kvalitet förr! Har alltid velat ha en Pelle Vävare morgonrock men alltid blivit för snål när det kommit till kritan. Tyget ser toppen ut och ett riktigt prisvärt fynd!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu