Söt som socker

december 6th, 2017

I måndags när jag gick ut i förrådet, såg jag en liten mus som försvann in under en hylla. Jag laddade min burfälla med en bit choklad och när jag tittade dit en stund senare var chokladen borta, men någon mus fanns där inte. Chokladbiten var så stor att den lilla rackaren hade lyckats ta den utan att gå upp på falluckan.

Jag laddade om, med ett par mindre bitar den här gången, och idag satt där en söt liten mus och såg på mig med pepparkornsögon och darrande nos.

CIMG4279

 

CIMG4280

 

CIMG4281

 

Det fick bli en snabb avlivning genom dränkning innan buren laddades igen. Det är lika bra att ha den stående, för det lär ju komma in fler möss förr eller senare.

Alltid när jag ser möss i juletid, kommer jag att tänka på baletten utifrån Beatrix Potters sagor som under många år sändes på eftermiddagen den 23 december. Jag älskade den, mer än Kalle Anka på julafton faktiskt, och det var en sorg när den togs bort. Men nu kan man till min stora glädje hitta en del avsnitt på YouTube.

2 Responses to “Söt som socker”

  1. Cecilia skriver:

    Så söt! Är så glad att vi inga har…

  2. Anette Jansson skriver:

    Om vi glömmer att ställa upp kattmaten på bänken på kvällen är skålen tom på morgonen… Fällorna står dock tomma och katten verkar ha blivit lomhörd på äldre dar. Jo söta är dom men inget jag vill ha som husdjur. Dock låter jag Gubben min ta död på de vi fångar. Skulle aldrig klara det själv. Vi har funderat på att installera en åtelkamera i köket för att se vem/vilka det är som snor kattmaten på nätterna.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu