Arbetsdags för mig

december 17th, 2017

Det blev färdigt med fönstren i fredags, så nu är det jag som får arbete. Det är dammigt och smutsigt överallt, förutom att möbler, blomkrukor och en massa annat är ihopstaplat där det har fått plats. Så nu är det storstädning som gäller. Och så ska alla gardiner upp igen och en del av dem behöver bytas ut för att det inte funkar med de gamla.

Jag försöker intala mig själv att det inte behöver vara klart till jul, men det vore ju fint om det mesta var gjort i alla fall.

Jag började med sovrummet och musikrummet, som är de mest lättstädade. Näst på tur står kontoret, som också är mitt TV- och filmtittarrum, eftersom datorn står där. Där ska jag byta gardin. Till stugan som mamma och pappa sålde i somras hörde också en lillstuga som i första hand var min när jag var där och som jag därför till stora delar hade inrett. I två av fönstren hade jag löpare från Björke Vävstuga som gardiner. Om jag syr ihop dem och byter till en av gardinstängerna jag hade där, tror jag att det kan funka. Och för att få sömmen riktigt mönsterpassad, tänker jag mig att sy ihop dem för hand. Ska bara sätta på en kopp kaffe och starta en lämplig film, så kan det vara ett lagom vilsamt söndagsarbete.

CIMG4312

 

En av de andra gardinstängerna från lillstugan satte jag upp i musikrummet och där hänger nu gardinen från föräldrarnas sovrum i stugan. Jag minns hur mamma virkade på spetsen i bilen, tyckte att det var så imponerande att det gick. Jag är inte så förtjust i virkat, men den här gardinen har jag alltid tyckt om, så det var roligt att jag fick den.

CIMG4311

 

 

One Response to “Arbetsdags för mig”

  1. Cecilia skriver:

    Julstädning utan genvägar! Det var väldigt mycket skräp och betongdamm att ta bort för oss men det var det värt. Fint med nya gardiner med minnen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu