Ser på när andra arbetar och planerar för nästa år

december 12th, 2017

Jag och pappa hade tänkt oss att i alla fall börja att måla om mina fönster i somras. Men de var i rätt dåligt skick, så när mamma ställde frågan om jag inte skull byta dem i stället så tänkte jag om. Och nu är det på gång och jag får nöjet att se på när andra arbetar.

Fint blir det och det går fortare än jag trodde. Tio fönster och två dörrar har de hunnit med idag, om jag räknat rätt, och det är mer än hälften. Sedan är ju snickeriarbetena kvar, men ändå.

Här är två bilder på före och efter från kontoret:

CIMG4296

 

CIMG4306

De tror att de blir klara med arbetet inomhus på fredag. Sedan blir det dags för mig att arbeta, för det är massor med jobb med att ställa i ordning igen. Förutom alla saker som ska på plats, måste jag också sätta fast alla gardinbeslag på nytt och sådant tar alltid rätt mycket tid. Det gäller att mäta ordentligt så att inte gardinerna hänger snett. Jag misstänker också att jag måste skaffa nya gardiner till vissa fönster. Förut har jag bara haft fönstersmygar, men nu ska det på med foder också, så i några fönster tror jag att de gamla gardinerna kommer att vara för korta.

Medan jag låtit andra arbeta för mig, har jag börjat planera nästa års odlingar. Jag fick nämligen frökatalogen från Impecta i förra veckan. Det är rätt trevligt att fundera över sådant samtidigt som årets första riktiga snöfall målat omgivningarna vita.

CIMG4303

2 Responses to “Ser på när andra arbetar och planerar för nästa år”

  1. Cecilia skriver:

    Vi har också ”fått” nya fönster, det är väldigt trevligt att kunna öppna och stänga alla fönster lätt och alla persienner är hela och prydliga. Men lite bökigt är det ju i processen, förstås. Och så skönt att slippa måla!

  2. Anette Jansson skriver:

    Villhöver åxå ha nya fönster!!! Så fint och så härligt att slippa skruvmejsel och stege bara för att plocka ner ytterfönstren och tvätta = de blir aldrig tvättade!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu