Det är tredje dagen i rad nu som jag äter pannkaka till kvällsmat. Det börjar bli en liten aning tjatigt, men jag gör det för ett gott syfte – att hitta den ultimata LCHF-pannkakan.
Jag är inte riktigt där än, men har goda förhoppningar om att ett eller två försök till ska räcka.
Du är minsann inte den som ger sig! Men pannkaka med grädde är ju gott, mycket smör i järnet så blir det extragott! Är det mjölet man måste experimentera kring? Funkar mandelmjöl?
Precis, det är mjölet jag leker med. Jag har ett recept med mandelmjöl som jag använt några gånger, men riktigt bra tycker jag inte att det blir. Så nu provar jag med kokosmjöl och sesamfrömjöl. Båda funkar var för sig, men jag tror att resultatet kan bli ännu bättre om jag kan blanda dem i rätt proportioner. Och sådant kräver ju lite uthållighet.
Det var inte mycket pannkakor man såg där. Men sylt och grädde kan man inte få för mycket av. .. Den perfekta pannkakan enligt mig!
Inte sylt, förstår du väl. Hallon och blåbär, inte en gnutta socker. Dessutom är inte lagret så tjockt som det ser ut. Har bara arrangerat det så att det inte ska synas hur trasig den ena pannkakan blev.
Förstod att det inte var vanlig sylt men hittade inget annat ord når jag skrev. ”Bärgegga” kändes inte så lockande…
Mosade bär, kanske?