Vinter och vävning

februari 3rd, 2012

Idag är det en fantastisk vinterdag. Det har varit ömsom snöfall, ömsom sol. Just nu är det uppehåll och fortfarande helt ljust, fast klockan snart är fyra.

Nyfallen snö

Vinterek

Idag har jag dragit på den nya varpen. Jag fick börja med att lära mig använda redkam. Det mesta är känns ju lite avigt första gången man försöker, men jag tyckte nog att det var både enklare och snabbare än att förskeda. Bättre arbetsställning dessutom, eftersom jag kunde stå på knä och arbeta. Mycket bättre för ryggen än att sitta framåtböjd vid ett bord.

Kanske har min lärare rätt i att det kan bli trassligt om man har riktigt tunna varptrådar. Men jag ska nog prova det också vid tillfälle. Anar att med lite övning kommer det också att kunna gå riktigt smidigt.

Redkam

Sedan var det dags att dra på med hjälp av knekt. Det var heller inte svårt och förmodligen blir varpen jämnare spänd, än om man tar hjälp av två personer som kanske inte håller emot hårt. Det tog nog lite längre tid än om man är två, men inte så mycket att det spelar någon roll. Dessutom lär det väl gå fortare när man får in rutinen.

Det känns skönt att det fungerade så bra, eftersom jag kommer att behöva dra på själv när skolan slutar. Man kan ju inte begära att grannarna ska ställa upp.

Varpen på plats i knekten

6-deciliters flaskor med vatten som tyngder

One Response to “Vinter och vävning”

  1. Fale Artut skriver:

    Stenciler! Jag kan känna doften! Och de fuktiga papperen, direkt från apparaten!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu