Lördag

februari 4th, 2012

Det är extra skönt att det är lördag, eftersom jag är förkyld. Sitter insvept i en härlig yllefilt, ser på film och har det faktiskt ganska bra. Det är en av de vackraste dagarna denna vinter och det njuter jag av från fåtöljen.

Min vepa är i princip färdig. Trådarna är fästa och jag har broderat namnen på alla teknikerna. Tolv stycken blev det i slutändan. Nu ska jag bara hitta något att hänga upp den i, fixa fållarna och stryka, stryka, stryka. Botten är i lin och den blev bra skrynklig när jag broderade.

Vepa

En sak som är lite trist med skolan, är att det inte blir så mycket tid till egna projekt. Jag började spinna babykamel i somras, men har nästan inte rört sländan sedan i augusti. Men nu har jag plockat fram den och hoppas komma en lite bit i alla fall. Mina planer just nu är att göra ett tvåtrådigt garn och sticka något varmt och gosigt. Antagligen kombinerar jag det med jakgarn som jag spann i somras. Det är så roligt att känna på fibrer som man inte provat tidigare.

Min vackraste och lättaste slända.

One Response to “Lördag”

  1. Birgitta skriver:

    Hej! Vad roligt att du skrev en kommentar hos mej, så jag hittade till din blogg. Visst är det roligt att gå på en textil utbildning med mest vävning.
    Ha det så bra.
    Kram Birgitta

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu