Två mattor som blev fem

mars 20th, 2012

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Har man tur blir det bättre än den ursprungliga planen. Mina två mattor på en varp, blev i slutändan hela fem stycken: en gångmatta, en badrumsmatta och tre dörrmattor. Och det restnoterade jutegarnet kom till sist. Nu är väven nedklippt och ”bara” efterarbetet återstår. Småmattorna ska jag bandkanta och banden tror jag att jag ska väva. Så nu måste jag fundera på hur. Kul, det här! :-)

Fem mattor på rad

Badrumsmattan

Dörrmatta i det efterlängtade jutegarnet

6 Responses to “Två mattor som blev fem”

 1. Syster Yster skriver:

  Fina! Särskilt den rosa/lila, eller hur man nu ska beskriva färgen. Ska bli kul att se dem ”live” framåt sommaren.

  • KataM skriver:

   Du ska inte bara få se dem, du ska få trampa på dem också. Så se till att skorna är rena… ;-)

 2. Monika skriver:

  Jättefina!! jag är riktigt avundssjuk på dig som får utforska vävvärlden o komma på nytt mm,Det vore en dröm!
  Jag är glad att du tycker det är så roligt o utvecklande. det är roligt att få följa med dig. Tack för det :) .
  Kram Monika

  • KataM skriver:

   Tack för dina snälla ord. Det är roligt när en gammal van vävare uppskattar mina nybörjarförsök. För nybörjare är jag ju och det finns allt en del fel och brister i det jag gör. Men jag lär mig hela tiden och det blir bättre och bättre. Jag börjar känna mig trygg med vävningen nu och vet att jag kan gå vidare på egen hand när terminen slutar. Det är märkligt att tänka på att jag för sju månader sedan stod där helt förvirrad framför vävstolen och kände mig som Dummerjöns själv. ;-)

 3. Linneskåpslycka skriver:

  Tack för fina ord hos oss:))
  Fina mattor du vävt.
  Gillade din badrumsmatta skarpt:))

  Ha en fin vecka:)
  kram

 4. Johanna skriver:

  jättefina! :) önskar jag var duktig på sånt :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu