Vår! :-)

mars 21st, 2012

Nu är det vår!

Min termometer befinner sig i solen, men det måste vara 14-15 grader i skuggan och eftermiddagspromenaden med uppknäppt vårjacka var alldeles ljuvlig. Jag satt på en parkbänk och njöt av vattensorl och gräsandshanarnas vackra fjäderdräkt. Sedan tittade jag på fjärilsdans. Och runt elevhemmen har häckarnas löv börjat slå ut och i gräsmattan blommar det för fullt.

I skolan har det inte blivit så mycket gjort. Onsdag är kortdag, jag slutar efter maten. Och en stor del av förmiddagen gick åt till en rockkonsert. Det var en före detta elev (på textillinjen, faktiskt) som nu ägnar sig åt musik på en annan folkhögskola och som kom hit med sitt band.

Jag antar att de berättade vilken skola de går på. Men eftersom ljudet var så högt, hade jag öronproppar som gjorde att jag inte uppfattade något av mellansnacket. Med risk för att verka gammal och tråkig: jag kan inte begripa varför man måste spela så högt. Särskilt inte så här på en skola med blandade åldrar och när det är obligatoriskt. Flera av våra seniorer reste sig och gick, och jag förstod att det var just på grund av volymen. Men med undantag för detta var det riktigt bra! Helt klart värt att missa lite lektionstid för.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu