Screentryck

juni 11th, 2012

Idag började kursen i screentryck på Vadstena folkhögskola, som jag anmälde mig till direkt efter att vi fått prova tekniken på skolan i våras.

Jag tror att det kommer att bli en bra vecka. Kursledaren Suzanne verkar både kunnig och trevlig och har klokt nog begränsat antalet deltagare till tio, för att vi ska få den hjälp vi behöver.

Och vi behöver inte använda datorer – tvärt om avråder hon från det. Om man inte är väldigt duktig på bildbehandlingsprogram, går det snabbare att göra sina original på annat sätt och vi ska se till att ägna så mycket tid som möjligt åt själva tryckandet. Klok kvinna!

Jag har börjat med att rita löv på en transparent plastfilm. Jag är i princip klar, och eftersom Suzanne redan har förberett ramarna, kommer jag nog igång med tryckandet rätt tidigt i morgon. Det ska bli kul!

Nu ska jag se om jag kan hitta lite inspiration till nya mönster. Sedan kryper jag till kojs. Det har varit en intensiv dag och det blir nog inte lugnare i morgon.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu