Screentryck och vallmo

juni 16th, 2012

Jag trodde att jag skulle lämna dagliga rapporter från kursen, men jag har varit helt slut när jag kommit hem och helt enkelt inte orkat. Jag har inte ens tagit kort på allt jag tryckt än. Men ett par exempel kan jag visa.

Löven jag började med, blev snygga, men ojämna i trycket. Så det var ju tur att det var just dem jag klantade till det med vid fixeringen. Jag skulle fixera tyget i torktumlaren. Men jag reflekterade inte över att den nödstoppat på grund av att vattenbehållaren var full, så fixeringstiden blev för kort, med följd att färgen började kladda när jag blötte det för att stryka det slätt. Jag räddade det hjälpligt genom att fixera med strykjärn i stället.

Innan fadäsen

Jag försökte mig på lite noter också. Det var svårt att få notlinjerna bra, de var så tunna. Men jag blev rätt nöjd med resultatet i alla fall.

Fler bilder från kursen kommer sedan.

Det var en bra vecka och jag lärde mig massor. Och jag har insett att man inte alls behöver ha ett mörkrum, för att kunna hålla på med fotoscreentryck. I Gamleby lät det som om det var absolut nödvändigt. Men här förvarades ramarna i ett skåp och en liten dos dagsljus när man förflyttade dem till belysningen var inget problem alls. Så nu är jag jättesugen på att skaffa utrustning och trycka här hemma. Men det får vänta.

Trädgården är riktigt vacker nu, bortsett från alla ogräspartier. Mest spektakulär är nog den jättelika vallmo som blommar mitt i en rosbuske. Och det finns fler knoppar, så det lär bli ännu häftigare.

På väg att öppna sig.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu