Vävpallsdynan har börjat ta form

januari 21st, 2013

Idag har jag tagit itu med vävpallsdynan. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra än. Själva dynan är inte så mycket att fundera över. Hur jag ska fästa den på pallen däremot kräver lite funderande.

Häftpistol vore ju enkelt och dessutom skulle dyna sitta ordentligt. Men på något sätt bär det mig emot att göra åverkan på pallen. Knytband skadar inte pallen, men kommer dynan att sitta kvar?

Ja ja, det blir ett senare problem. Än så länge är det stoppa och sy som gäller.

 

002

4 Responses to “Vävpallsdynan har börjat ta form”

 1. Birgitta skriver:

  Hej! Jag har en Pisa vävpall (med sluttande sits) och den är klädd med dyna. Där är det fastsatt med kardborreband. På undersidan av pallen tror jag det är klistrat fast kardborreband och sedan fastsatt på vävdynan så den blir sträckt. Har inte kollat riktigt, men det är riktigt bra gjort. Lycka till med din dyna.
  Kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Det hade varit en utmärkt idé om bara tyget varit lite bredare. Det krympte mer än vad jag trodde, så marginalerna blev lite små.

 2. maliz skriver:

  Det finns en plastväv att köpa som förhindrar att mattor glida. Jag har använt det som undersida vid mina dynor på köksstolarna och det funkar bra.

  Med många hälsningar
  maliz

  • KataM skriver:

   Perfekt! Jag har ju sådan, som jag fått över när jag köpte en rulle för att hindra mattorna från att halka omkring. Tack för tipset!

   Och välkommen till min blogg! Lite extra roligt med en tysk läsare. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu