Färgglatt!

januari 23rd, 2013

Jag bestämde mig för att koka rödkålssoppa, eftersom jag fortfarande har kvar av kålhuvudet jag köpte till jul. Jag använde julskinksspad som bas och fyllde på med bacon, grädde och Creme Fraiche. Det blev väldigt gott.

Men färgen! För er som sett Bridget Jones dagbok kan jag säga att det blev den rosa motsvarigheten till Bridgets blåa födelsedags-soppa.

 

009

 

 

Hade jag haft en dotter på si så där fem-sex år och inne i sin värsta rosa period, hade jag nog kunnat få henne att äta kålsoppa med glädje. ;-)

3 Responses to “Färgglatt!”

 1. Cecilia skriver:

  Jag har också rödkål kvar, det är så gott på julbordet, sedan glömmer jag av den! Soppa var en bra idé, kanske man kunde klämma i en rödbeta för att få färgen lite med röd än rosa? Fast det kvittar ju, bara det smakar gott!

 2. Elisabet skriver:

  Åh, jag känner igen tallriken! Sådana köpte vi när vi flyttade ihop för så där 40 år sedan, djupa tallrika och mattallrikar! Den sista djupa gick sönder för ett par veckor sedan.

  • KataM skriver:

   Och jag har bara denna enda, köpt på loppis förra året när jag bodde på internat. Jag blev helt enkelt så trött på att det ofta inte fanns rent porslin i det gemensamma köket, att jag köpte en uppsättning till mig själv som jag hade på rummet och diskade upp för hand när jag använt det. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu