Ääääntligen!

augusti 6th, 2013

Som jag har väntat på att tomaterna skulle mogna! Och idag kunde jag till sist skörda de allra första.

 

005

 

Så jag fick ju lov att lyxat till middagen lite. Jag stoppade tomaterna i ugnen tillsammans med lök och squash. Kryddade med ett par av mina hemgjorda örtsalter och lade lite feta på squashen. Olivolja i botten och ovanpå.

 

009

 

Stekte en karrékotlett och lade på av båda sorternas kryddsmör. Och så sallad från landet.

 

010

 

När jag avnjutit min middag, gav jag mig iväg till stickcafé på Vadstena Ull&Garn.

Sämre kan man ha det!

 

3 Responses to “Ääääntligen!”

 1. Cecilia skriver:

  Men hallå, nu sitter jag och suktar efter din uppätna middag… :-)
  Egna tomater är så mycket godare än köpe, går inte att jämföra!
  (När mitt flyttande lugnat ned sig lite och jag är mer i Skara kanske vi rentav kan ses på stickcafé i Varnhem?!)

  • KataM skriver:

   Det enda tråkiga är att jag faktiskt inte gillar färska tomater. Vore underbart annars att bara knipsa en liten tomat från plantan och äta så där rakt av. Men vem vet, jag kanske kan lära mig…

   Det vore kul att ses, faktiskt, men det är lite långt att åka för ett stickcafé, tycker jag som inte är så förtjust i att fara runt på vägarna. Synd att den där stora vattenpölen Vättern ligger i vägen, annars vore det väl bara fem, sex mil. Men vi kan väl ömsesidigt höra av oss om vi kommer till varandras trakter. :-)

 2. Cecilia skriver:

  Ja, det kan vi göra!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu