Mer man kan göra för att spara örter

augusti 8th, 2013

Man behöver ju inte bara göra örtsalt. En annan variant är att göra kryddsmör att ha i frysen. Och det ska man passa på att göra sådana här varma dagar när smöret blir mjukt och lättbearbetat efter en stund i rumstemperatur.

Jag finhackar kryddan och blandar den sedan med smöret. Låter det stå någon timme så att smöret riktigt drar åt sig smaken. Sedan tar jag en rejäl bit gladpack och lägger på smöret i klickar efter varandra, med början nära ena änden av plasten.. Därefter rullar jag gladpacken runt smöret, sätter en påsklämma i änden närmast smöret, rullar och klämmer smöret bort mot andra änden tills jag fått en lång ”korv”och sätter en klämma där också.

 

017

Sedan är det bara att lägga smörkorven i kylen, vänta tills den blivit hård, skära lagom stora bitar, förpacka och frysa in. Det är så smidigt att bara kunna ta fram en bit när man behöver.

 

002

 

Jag har gjort två varianter, en med vitlök och en med persilja. Kanske blir det flera smaker längre fram.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu