Syr

augusti 12th, 2013

Idag ägnar jag mig mest åt sömnad. Jag lider allvarlig brist på kjolar och bestämde mig för att göra något åt saken.

Brist och brist, förresten. Det hänger rätt många kjolar i garderoben. Men eftersom jag krympt rätt ordentligt de senaste åren, tenderar de att ramla av mig. Några har jag nästat ihop i midjan på ett högst amatörmässigt sätt. Eftersom jag alltid har tröjan utanpå, fungerar det med vissa modeller. Så småningom ska jag väl gå igenom kjolbeståndet, ändra några mer på riktigt och göra mig av med resten. Men jag när planer på att krympa lite till och tänker inte ge mig på tråk-jobbet med ändringssömnad förrän jag är där.

Av samma skäl bryr jag mig inte om perfekt passform och andra excesser på den här kjolen. Två raka stycken, en enkel ficka i var sida, tunnel i midjan och bred resår som enkelt kan kortas vid behov. Varför krångla till det när man kan göra det enkelt?

Tyget är av ganska tjock bomull med vit varp och brunt inslag. Egentligen är det väl ett inredningstyg. Vi har en riktigt bra affär för sådant i Vadstena, men där finns inga modetyger. Men det får duga – man tager vad man haver.

 

cats

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu