Provlappsstickning

augusti 11th, 2013

Jag hade bestämt mig för att jag inte fick börja med något nytt förrän jag avlutat i alla fall ett av de pågående projekten. Och nu med sommartoppen klar, är villkoret uppfyllt.

Så jag tog fram nya boken och satte igång med flerfärgsstickning med lyfta maskor – eller mosaikstickning som det tydligen också kallas.

Och det visade sig vara riktigt roligt! Och inte alls svårt.

Jag har faktiskt bestämt mig för att sticka mig igenom alla bokens mönster i form av provlappar. Jag tar garnrester jag har liggande, så jag vet inte alltid vad det är. Och grovleken stämmer kanske inte alltid. Men det spelar ingen roll. Här handlar det dels om att fatta tekniken ordentligt, dels om att testa olika material i olika kombinationer. Jag gör också lite olika avslutningar, för att se vad som händer.

De tre första lapparna är klara och ligger på blockning. Planen är att sätta in lapparna  i en pärm och ordentligt skriva ned vad jag gjort. Då borde jag ha en bra utgångspunkt för egna experiment. För det här känns som en teknik man kan leka med på egen hand även om man är ny på den.

 

003

 

Nu ska jag se till att få mig lite till livs. sedan ska jag fortsätta sticka. Känner mig lite manisk… :-)

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu