Dundertabbe!

augusti 20th, 2013

Jag tvättade min äggskalsvita silkeströja igår.

Idag tyckte jag plötsligt att den såg så mörk ut. Vände den och blev lite kallsvettig när jag såg nyansskillnaden. Några timmar senare föll polletten ned – silke ska man inte torka i solsken, för då kan det gulna.

 

009

 

Skillnaden är ännu större på riktigt än vad kortet visar

Plan A är nu att låta den torka i solen i olika lägen, så att den förhoppningsvis blir jämnt färgad igen.

Fungerar inte det, får jag gå över till plan B och färga den. Tack och lov fungerar det med syrafärger på silke, och det har jag ju lite erfarenhet av. Frågan är bara vilken kulör jag i så fall ska byta till. Nå ja, det funderar jag inte på förrän det blir aktuellt.

One Response to “Dundertabbe!”

  1. Cecilia skriver:

    Det hade jag inte en aning om! Hoppas du kan få det bra igen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu