Tomater och paprikor

augusti 20th, 2013

Jag har några riktiga monstertomater. Hoppas att inte alla på de plantorna blir lika stora, för då vet jag inte riktigt hur jag ska binda upp dem så att kvistarna håller.

 

002

 

I växthuset börjar nu de första av stortomaterna rodna. De har lovat rätt mycket sol nu i veckan, så kanske dröjer det inte så länge innan de är klara.

 

003

 

Paprikorna är också stora och fina, men helt omogna än så länge. Det är spännande att se hur olika de är. De avlånga är gula som omogna, men blir röda sedan. Och en sort står i givakt, medan de andra båda hänger.

 

cats

 

En planta av med den avlånga sorten står utomhus på grund av platsbrist, och den har inte alls kommit så långt. Men sedan jag började ta in den nattetid, har den satt fart.

Det fick mig att tänka på att jag som barn faktiskt odlade paprikor på fönsterbrädet. Sådde frön när vi åt paprika, mest på skoj. Men jag fick faktiskt lite frukter, fast väldigt små. Så kanske att jag skulle ta in några plantor, när det så småningom blir för kallt i växthuset. Det skadar ju inte att försöka. Kanske att det går med tomat också. Fast det gäller att komma ihåg att pollinera.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu