Oktoberarbete

oktober 2nd, 2013

I natt var det tre minusgrader och i morse låg frosten kvar till framåt nio på sina ställen. Så nu vågade jag inte chansa med tomaterna längre, utan skördade det som var kvar. Nu hoppas jag på att de ska mogna . Det är ju rätt mycket, som synes.

 

014

 

I växthuset ser det för sorgligt ut. Plantorna får stå kvar, hoppas hinna med dem i helgen.

 

008

 

Men i ena odlingsbädden har jag förberett för våren, detta med tre små experiment. Jag provade att höstså persilja, för det lär ska gå bra. Den fick sin plats alldeles nära vintersallaten, som ju kommer att var uppäten långt innan persiljan gror.

 

011

 

Och så satte jag några körsbärskärnor i en kruka och sådde ramslök i en annan och grävde ned dem i jorden. Ramslök försökte jag ju med i våras, men det gick inte alls. Ingen planta kom upp, trots stratifiering och allt. Nu får vi se om det här fungerar bättre. Jag vill verkligen ha ramslök, så jag tänker inte ge mig i första taget.

 

010

 

Jag lämnade en del plats kvar i krukan, tänker att kanten kanske ger lite vindskydd. Och så ska jag täcka med löv när det blir lite kallare. Har ingen aning om ifall det kan göra någon nytta, men det är ju så det blir i naturen, så det kan väl vara värt att prova.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu