Stillhet

oktober 15th, 2013

Idag är det vindstilla. Nu på eftermiddagen har de allra finaste grenarna på träden börjat röra sig en aning. Men tidigare var det verkligen helt stilla. Det är inte vanligt så här på slatten.

Och för en vecka sedan invigdes Motalabron och riksväg 50 som tidigare gått här förbi har nu en annan sträckning. Så trafiken har minskat ordentligt och den tunga trafiken är nästan helt borta.

Så idag har jag suttit en stund i solen på terrassen och bara njutit av tystnaden.

Löven är så vackra nu, olika gula nyanser lyser upp så fint. Klätterhortensian förlorar sin gröna färg på ett märkligt sätt. Fast jag vet att klorofyllet dras in i växten, ser det faktiskt ut som om den gröna färgen sakta rinner ned på marken.

 

002

 

Annars stickar jag på en tröja i silvergrått bomullsgarn. Har kommit till första ärmen och är ivrig på att bli färdig så att jag kan få börja på västen.

 

006

 

Men eftersom jag också börjat med ett jul-broderi, så går inte stickningen så där väldigt fort fram.

 

008

 

Medan jag broderar, lyssnar jag på Marianne Cedervalls böcker. Jag gillar skrönor och till den kategorin får de väl räknas. Och så njuter jag av Susanne Alvfengrens underbara gotländska. En av mina absoluta favoritdialekter.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu