Men alltså, varför har ingen berättat det här för mig tidigare?!?

oktober 14th, 2013

Jag är ett offer för det tidiga sjuttiotalets experimenterande med matteundervisningen. I lågstadiet var det mängdlära för hela slanten, Jag kan allt om mängder, delmängder och element. Däremot fick vi inte lära oss multiplikationstabellen. Och när vi kom till mellanstadiet tog vår lärare antagligen för givet att vi kunde den, för så hade det ju alltid varit tidigare. Det gick rätt skapligt ändå, jag gjorde skrivna tabeller som jag plastade in och hade i matteboken. Och sedan kom ju miniräknarna. Så på matten funkade det.

Men i vardagslag är det faktiskt ett handikapp. För många år sedan lärde jag mig ett fingerknep för nians tabell och ettans till femmans är ju inte allt för knepiga. Men sexans, sjuans och åttans tabeller är fullständigt omöjliga. och det ställer till det många gånger.

Så gissa om jag blev glad när jag alldeles nyss hittade det här!

Tänk bara om jag fått lära mig det lite tidigare!

 

2 Responses to “Men alltså, varför har ingen berättat det här för mig tidigare?!?”

  1. Karin Möller Olsson skriver:

    Men så smart!!!!

  2. Gunilla skriver:

    Men … Hur har du hittat detta? Vilken grej! Nu blir det ännu svårare att somna, men det gör inget, detta är ju kul. Måste testa och lära. Har varit säker på multiplikationstabellerna tidigare, men märker att jag blir mer och mer osäker med åren. Detta blir räddningen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu