Ihopsamlade dagar

oktober 13th, 2013

Jag har inte riktigt orkat med bloggen i veckan. Men här kommer några bilder från de senaste dagarna.

Paprikan jag tog in för länge sedan och satte i ateljén har börjat mogna till sist. Bra, då vet jag till ett annat år vad jag ska göra när det blir för kallt i växthuset.

 

011

 

Grönsakslandet som ligger under markduk har jag grävt om och myllat ned kompost i. Det ska få ligga täckt nästa sommar också. Sedan hoppas jag att allt ogräs har dött. Planen nu är att så gröngödslingsväxter där mot slutet av nästa sommar och ta det i bruk våren 2015.

 

cats

 

Hackspetten som varit borta i sommar är återkommen. När den inte sitter i den här telefonstolpen, håller den ofta hus i min tallhäck. Och ibland jagar den småfåglar. Undrar om den drabbas av allvarlig hybris och tror att den är en hök.

 

cats

 

 

 

Ja, och så var jag på mannekänguppvisning på Vadstena Ull&Garn igår. Och då blev det lite… hmmm… garn. Fast den här gången var det faktiskt befogat. Jag har länge velat ha en riktigt varm väst, men inte hittat riktigt vad jag varit ute efter. Men så hängde den där  - lång så att man slipper frysa om baken, hög urringning, ordentligt knäppt längs hela framkanten, rätstickad i tjockt ull/kamelgarn. Precis vad jag längtat efter.

Det dröjde inte länge förrän jag förstod varför jag inte hittat den tidigare. Jo visst, det är en herrmodell. och jag har så klart bara tittat på damvästar. Men jag letade fram ett måttband och konstaterade att minsta storleken faktiskt borde passa mig. Så nu har jag ännu ett projekt i kön. Ack ja!

 

014

One Response to “Ihopsamlade dagar”

  1. Cecilia skriver:

    Lite sommar kvar ändå, i mognande paprikor även om det är inomhus!
    Jag stickade jättevarma vantar i det där garnet fast tyvärr slarvade jag bort den ena nästan omgående. Korta västar är ett otyg, de värmer på felställe, tycker jag! :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu