Min egen lilla urskog

oktober 9th, 2013

Bakom rhododendronpartiet mot ena kanten av trädgården har jag en bit vildmark. Allra först var jag inte medveten om att det hörde till min tomt, men grannen visste besked. Fullt med sly, döda småträd och vissna grenar var det. Men jag hittade också pingstliljor och liljekonvaljer där i våras.

Det är också där i fukten och skuggan som mina trädgårdssnäckor verkar ha sitt ursprung.

Jag har rensat upp lite efter hand och nu går det faktiskt att ta sig in där utan att hela tiden snubbla och få grenar i ansiktet.

Jag gillar den där vilda hörnan nu när den inte är så ”rufsig”. Så den ska på det hela taget få vara som den är. Jag tänker sätt upp en fågelholk där också i vår, det borde vara en bra plats för småfåglar. Fast lite till ska jag rensa framöver och göra mig av med kvist- och grenhögen som ligger där just nu. Och om det blir något av min ramslök, ska den få bo här.

 

003

 

004

 

005

 

006

 

008

 

009

 

One Response to “Min egen lilla urskog”

  1. gunvor skriver:

    Vad mysigt med din lilla jungel. Jag blir så glad av att läsa din blogg.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu