Förbättrade tossor, decemberskörd och objuden gäst

december 5th, 2013

Jag kom på att jag kunde göra tossorna ännu varmare – och framför allt mjukare – att tassa runt i. Jag klippte helt enkelt till sulor av resterna av ett stort tovat sjok som jag gjorde för länge sedan. På köpet  blev det lite stadigare, mer toffel- än tosskänsla.

Purjon har fått stå kvar i landet, men nu tyckte jag att det var dags för skörd. Det blev inte de stora fina lökar jag hoppats på, utan rätt taniga små saker. Jag vet inte vad jag gjort för fel, får väl läsa på lite inför nästa säsong. Jag sådde dem tidigt, men kanske planterade jag ut dem i landet för sent.

 

004

 

006

 

008

 

 

Ja, så fick jag ju en objuden gäst idag.

 

002

 

Jag har inget emot tusenfotingar, men inne vill jag inte ha dem. Så den förpassades vänligt men bestämt ut på terrassen. Den hinner väl hitta ett lämpligt vinterviste innan kylan slår till, hoppas jag.

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu