Kjolen klar!

januari 12th, 2014

Det sista handsömningspillandet tog som vanligt längre tid än vad jag trodde att det skulle göra. Men nu är den klar och jag är nöjd.

 

004

 

(När jag ser kortet inser jag att lite spegelputsning vore på sin plats. Men när den inte är upplyst av en fotoblixt, så ser den faktiskt ren ut.)

Det blev inte den enkla kjol i två våder med tunnel och resår som jag först tänkt mig. Jag hade ingen resår, men däremot vanligt linningsband, så det det fick bli fyra, våder riktig linning, dragkedja och knapp istället. Passformen är inte perfekt, lite för hög i midjan blev den och aaaaningen för snäv över höfterna. Men det ät inget som syns, för jag har ju alltid kläder som hänger utanpå. Och inte känns det tokigt heller. Så då struntar jag i det. Good enough får räcka. Det är inte i sömnaden jag har mina största talanger och då får det duga så här. Petig kan jag vara på områden där jag verkligen är duktig.

 

2 Responses to “Kjolen klar!”

  1. Anette skriver:

    Det ser jättefin ut! Jag skulle behöva lite kjolar i ”collagetyg” Strax ovanför knät. Borde inte vara så svårt att få till men än så länge har jag inte kommit mig för. Jag kör oftast med långtröjor ovanpå tights. Skönt och förlåtande :-)

  2. Cecilia skriver:

    Den ser fin ut! Jag tycker att du är duktig som kommer till skott, själv tänker jag att jag nog kan sy enkla modeller men inte ens det blir av.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu