Odlingsdags

januari 22nd, 2014

Härom dagen läste jag om någon som brukar så tomatfrön redan i januari, trots att han inte hade växtbelysning. Genom att sätt plantorna djupare för varje omplantering blev de ändå kraftiga och fina.

Det vill jag ju prova så klart, så nu har jag sått några tomatfrön. Och när jag ändå hade grejorna framme, sådde jag ett par paprikafrön bara på prov, och vintersallad och vårgyllen för att få lite späda blad att lägga på frukostmackan.

Odlingssäsongen har börjat! :-)

 

001

4 Responses to “Odlingsdags”

 1. Ann-Sofie skriver:

  Det funkar fint, särskilt om du kan ha dem i ett lite svalare fönster. Chili och paprika måste nästan sås i januari för att hinna blir till något.

  Jag önskar att min sålust skall återvända, men efter att växthuset blåste ner har jag tappat allt intresse för mina odlingar. När jag gjort upp med försäkringsbolaget och bestämt mig för nytt växthus blir det nog bättre, men just nu är trädgårdsintresset verkligen under nollpunkten.

  Ha en fin helg!

  • KataM skriver:

   Jag läste om växthuset på din blogg och jag förstår att lusten försvann. Är väldigt glad att mitt är i plast. Då blr i alla fall inte gräsmattan full av glassplitter om något skulle hända.

 2. Ann-Sofie skriver:

  PS – gillar din blogg starkt!!!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu