Billigt garn att leka med

januari 21st, 2014

Jag köper gärna vävgarn på loppis och second hand, där kostar det bara en bråkdel av vad man annars får ge. Nackdelen är förstås att jag inte alltid vet jag köper. Vad det är för material kan jag oftast se, med grovleken är det värre. Men det gör inte alltid så mycket. Särskilt om jag vill leka lite känns det bra att inte riskerar garn som har kostat en mindre förmögenhet på ett projekt som bara blir pannkaka.

Idag gick jag igenom mina lådor för att försöka plocka ihop garn till en ”spontanrandad” väv. Jag hittade några smårullar tunt bomullsgarn i olika gröna nyanser. Inte min färg egentligen, men till det här projektet kan de få duga.

 

001

Rullarna i nedre raden är märkta med siffror i samma, lite darriga handstil, så de har antagligen ingått i samma projekt någon gång. De gröna ovanför bedömer jag vara av samma kvalité och de får rycka in om inte de andra räcker. De två stora rullarna är ett lite tjockare cottolin och ett tunt entrådigt lingarn.

Planen är några grönrandiga löpare med oblekt inslag. Antagligen väver jag i kypert, möjligtvis knyter jag om tramporna mellan dukarna.

3 Responses to “Billigt garn att leka med”

 1. Anette skriver:

  Spännande! Grönt är min favoritfärg så det där tror jag blir snyggt.

 2. Birgitta Johansson skriver:

  Hej! Att du glömt knäbommen är ingen skada skedd. Lossa på varpe och luft ur knäbommen och för in den i rätt läge under varpen igen och spänn varpen igen. Klart. Lycka till.
  kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Tack ska du ha! Jag fick samma tips i en kommentar igår, så det är redan fixat. Märkligt hur man kan vara så blind för de självklara lösningarna. Jag hade ingen tanke på att bommen går att lyfta ur, fast jag gör det varje gång jag sätter upp en ny väv.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu