Intovad tvål

januari 25th, 2014

På en marknad någonstans stötte jag på tvålar intovade i ull. Det tyckte jag var en lite rolig idé värd att prova någon gång.

Eftersom min tvål nu kommit till det där trista stadiet där den består av småbitar som inte gör någon människa glad, så tyckte jag att det var dags. Jag plockade ihop bitarna till en klump, lade ett lager ull runtom, blötte och rullade det hela mellan handflatorna. Det blev jättebra – och vad det löddrade! Jag har börjat rensa ut mer och mer av kemikalier ur mitt badrumsskåp och tvålar gjorde på olja, bivax och sådant löddrar tyvärr inte så mycket.

Jag brydde mig inte om att göra tvålbollen vackert för här var det bara funktionen jag var ute efter. Men så här blev det i alla fall.

 

001

 

Det här kommer jag att fortsätta med!

 

2 Responses to “Intovad tvål”

 1. Anette skriver:

  man kan ju göra egen tvål åxå har jag sett. Fiffigt att tova in den! Och använder du den i duschen blir det ju skrubb med inbyggt lödder.

  • KataM skriver:

   Nu kom jag att tänka på att vi faktiskt gjorde tvål på kemin i gymnasiet. Det var roligt, men jag vill inte hålla på med det hemma. Har ingen lust att greja med lut i köket. Glycerintvålmassa är ju i och för sig ofarligt att hålla på med, men då får man tensider med på köpet och dem vill jag gärna undvika.

   Däremot gör jag en underbar kroppsskrubb av salt, olivolja, honung och lite citronarom. Jag gillar det där med att göra-själv. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu