Påfyllning i garnlagret

januari 25th, 2014

I sin ungdom vävde mamma våffelvävda handdukar i rött och vitt. Hon fick en hel del garn över och när hon och pappa var här i förrgår hade hon med det på mitt önskemål. Det är tunt bomullsgarn, förmodligen 20/2. Det är 2,4 kilo vitt och 200 gram rött, så det ska väl räcka en bit. Kanske väver jag likadana handdukar om mamma kan hitta sina anteckningar. Eller så hittar jag på något eget. Det verkar vara i gott skick i alla fall, trots att det har sisådär sextio år på nacken.

 

008

2 Responses to “Påfyllning i garnlagret”

  1. Anette skriver:

    Om jag fortsätter läsa din blogg blir jag nog bara mer och mer sugen på att lära mig väva… Men… jag tar gärna den risken :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu